Juhász Klára

Kémia-biológia szakos tanár, Kémia mestertanár, Kozmetikusmester

2000-ben, kezdő tanárként egy fodrászokat és kozmetikusokat oktató szakképző iskolában kezdtem dolgozni, ahol az első évben a legtöbb elméleti tantárgyat oktattam.

Három év múlva választottak meg igazgatóvá, ezt a pozíciót 2013-ig töltöttem be.

Vezetői feladataim mellett sosem hanyagoltam el a tanítást, hisz fontosnak tartom a jövő generáció nevelését és felkészítését a szakmai vizsgára. Tanítási módszereim változatosak és hatékonyak. Mutatja ezt az, hogy évek óta sikeresen veszik tanulóim a vizsgák akadályait.

Évek óta tevékeny szerepet vállalok a Kozmetikus Központi Programok, Kerettantervek, valamint Szakmai és Vizsgakövetelmények kidolgozásában. Szóbeli tételsorok és írásbeli feladatsorok összeállítójaként, szakmai rendezvények rendszeres előadójaként és szakmai tankönyvek lektoraként ismernek a kozmetikus szakmában, emellett rendszeresen publikálok különböző szakmai lapokban és tevékenykedem szakmai továbbképzéseken és mestervizsga-felkészítéseken.  A Kozmetikus mestervizsga követelményeket és az ehhez kapcsolódó írásbeli és szóbeli feladatok kidolgozását is én végeztem.

Szakmai fejlődésem érdekében rendszeresen járok továbbképzésekre, valamint kozmetikus szakmai-, és szintvizsgákon tevékenykedem elnökként, vagy a Kamara által delegált vizsgabizottsági tagként.

Tóthné Hajdu Gabriella tanárnővel lassan 10 éve dolgozom együtt, és bátran kijelenthetem, hogy didaktikai módszereink a leghatékonyabbak közé tartoznak a hazai kozmetikus oktatás területén. Együtt dolgoztuk ki a kozmetikus képzés során használt és a kozmetikus oktatás alatt felhasznált speciális feladatlapokat, munkafüzeteket, teszteket.

Közösen írtuk a nagy sikert aratott „Gyakorló kozmetikus tételkönyv”-et is.